2013. jan 22.

Ezért nem

írta: gkakuk
Ezért nem

csaszar_attila_normalKomáromban tartott lakossági fóruma után Gyurcsány Ferenc nem nyilatkozott a HírTV-nek. Ahogy a tudósítást a stúdióból felkonferálták kiderült: „továbbra sem“. A tudósítás nem sok szót érdemel. Arról szólt, hogy néhány Jobbik szimpatizáns, hogy próbálta megzavarni Gyurcsány fórumát. Az azonban érdekes, hogy a riporter benne hagyta a tudósításban azt a részt, amelyben Gyurcsány azt mondja: „azért nem nyilatkozok önnek mert tisztességtelennek tartom.“ A riporter Császár Attila volt. Hogy miért tartja Gyurcsány tisztességtelennek Császárt, az nem derült ki a tudósításból.

Elmondom hát, én miért tartom Császár Attilát tisztességtelennek. Nem manikürözök apró részleteken csupán két dologról írnék.

Még 1993-ban ő volt az, aki „oknyomozó“ riportot készített a Magyar Televízióban, amelyben azt állította, hogy 1992. október 23i tudósításában az Esti Egyenleg szándékosan hamis információkat közölt, abban a riportjában, amelyben Gönz Árpád köztársasági elnök kifütyüléséről tudósított. Császár, nyilvánvaló kormányzati támogatással azt állította, hogy az Egyenleg tudósításában mutatott Árpád-sávos zászlót lengető neonácinak öltözött csoport nem volt ott a téren. Állítása szerint a riportban bemutatott felvételek, nem a Kossuth téren készültek és az Esti Egyenleg szándékosan hamis színben mutatta be a tényeket. Akkor ugye még a jobboldal számára sem volt komilfó az árpád-sávos zászló és a nyilas maskara. Császár riportja elindította azt a lavinát, amely 1993 október 26-án végleg maga alátemette az Egyenleget.

2006 szeptember 17-én Császár Attila, akkor már mint a HírTV száguldó riportere, volt az, aki élőben kommentálta a Magyar Televízó Szabadság téri székháza előtt történő eseményeket. A események hatása alá került, objektivitását, ha volt neki ilyen, a gyermeki izgalomtól teljesen elveszített Császár élő adásban többször forradalomnak nevezte azt ami a téren történt.
Ha netán még egyszer ebben az életben megkérdezné Gyurcsányt Császár Attila, ugyan mondja már el, miért nem tartja őt tisztességesnek, akkor az javaslom mondja el ezt a két történetet. Hátha belefér a tudósításba. Egy próbát talán megérne.

Szólj hozzá

Jobbik Gyurcsány Ferenc HírTV Császár Attila