2013. jan 16.

Asztalra szarni

írta: gkakuk
Asztalra szarni

navracsics_tibor_2Nem lehet túl jó Navracsics Tibornak lenni. Mert ugye milyen az, amikor az ember odaül egy konzervatív módon megterített asztalhoz, ahol megmutatja nincs neki semmi problémája késsel villával, a kivülről befelé sorrendet is tudja, száját nem az abroszba törli, még csak nem is könyököl. Aztán néhány nap múlva visszaküldik ugyanahhoz a terített asztalhoz, ahol szép komótosan letolja a nadrágját megfordul és az asztal közepére szarik.

Megteszi.

Pusztán csak azért mert valamiféle homályos és persze titkos közvélemény kutatás eredménye azt mutatja, a megkérdezettek többségének nem lenne problémája egy ilyen aktussal. Ha így akkor így, gondolhatta a párt agytrösztje az adatok elemzése után, amelyeket gyorsan le is fordítottak a politika nyelvére. Választóik ezt várják tőlünk, vagy nem tartják problémásnak. És ha nem az, akkor meg is lehet tenni. Politikai, meg erkölcsi felelősség, meg példamutatás szóba sem jöhet. Mindent a szavazatokért.

És ezzel minden a helyére került. Lehetett egy pillanatnyi zavar, ám azon már túllépett a FIDESZ és most annak a gondolása van az állampártban, amit szépen oda is installáltak székházukra. A zavar idején Navracsics Tibor, az ATV stúdiójában tett nyilatkozata miatt, amikor még úgy gondolta hogy „olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja" - közelebb volt a kizáráshoz, mint Bayer Zsolt valaha is lesz.

Jönnek most az állampárti droidok és tudatják, hogy ármánykodás folyik meg naná, hogy gyűlöletkeltés. Meg mondják a társadalomnak van joga véleményt mondani. Van. De úgy is lehetne sajtótájékoztatót kezdeni, hogy „kedves Társadalom, mi azt gondoljuk, ilyet bizony nem szép dolog csinálni és azt javasoljuk te se tedd.“ Na ilyen mondás nincs nem is volt. Gondolom nem is lesz.

Mi meg, akik továbbra is úgy gondoljuk: odacsinálni egy terített asztal közepére, rá a damasztra nem civilizált dolog, itt maradtunk magunkra. Akárhogy forgatjuk, nézzük, jobbról vagy balról, a pártpolitika a civil élet oldaláról ugyanarra a következtetésre jutunk. Nincsen egyrészről meg másrészről, meg aránylag, meg egyébként.

Szólj hozzá

Fidesz ATV Bayer Zsolt Navracsics Tibor